Auralic Altair

15.395 kr.

En ny, højkvalitets Streaming DAC.

Fuldt udstyret DAC kombineret med trådløs streaming løsning.

Altair der kan fungere som Music Center med mere end 15 indgangskilder herunder:
Streaming Indgange: netværksdeling Folder [både NAS og computer], USB-drev, Intern musiklagring (Valgfrit), UPnP / DLNA medieserver, Tidal og Qobuz streaming, Internet Radio, AirPlay, Bluetooth, Songcast og RoonReady; digital Indgange: AES / EBU, Coax, Toslink, USB-enhed til computeren, og til USB host til opbevaring og ekstern DAC, RJ45 Gigabit Ethernet og 802.11b / g / n / ac

Altair Streaming DAC benytter AURALiC’s prisbelønnede Lightning teknologi.

Lanceret i 2014, Lightning er lydbranchens første streaming-backteknologi, der understøtter DXD og Quad-Rate DSD-afspilning gennem et WiFi-netværk. Det giver også en række nye og avancerede funktioner såsom afspilning uden pauser, On-Device Playlist og Multiple-Room funktioner, som en del af AURALiC igangværende program for at tilbyde regelmæssig opgraderinger, der hentes i baggrunden.

RAM-afspilning, den nyeste funktion som tilføjes til Lightning streaming-teknologi, giver ALTAIR mulighed for at hente og cache hele sporet i sin hukommelse eller systemlageret på forhånd, for at forbedre lydkvaliteten, og også spille lokalt uden behov for overførsels datanetværk.

Med Lightning DS, kan du også streame Tidal Energi, Qobuz og lytte til Internet Radio til enhver tid. ALTAIR AirPlay, Songcast og Bluetooth funktioner giver alternative måder at streame din yndlingsmusik fra Apple Music, Spotify og andre tjenesteudbydere via din smartphone eller computer.

ALTAIR streaming-funktion, der drives af AURALiC Lightning DS kontrol App, er tilgængelig på iOS platforme, lige nu med Mac og Windows udgave i udvikling. Det er også kompatibelt med andre 3. parts OpenHome eller UPnP kontrol software til afspilning.

ALTAIR fungerer også som et RoonReady endpoint til at bruge med Roon software, dette bringer dig en ny måde at opdage og lytte til musik. Enhedens øvrige indgange inkluderer AES / EBU, Coaxial og Toslink, og en USB-forbindelse til en computer der arbejder som standalone USB DAC.

Når du køber en ALTAIR  kan du tilføje en valgfri 2,5-tommers harddisk eller SSD til intern musik opbevaring, bruge ALTAIR som en fuld funktion Music Server. Eller du kan altid købe en ALTAIR og installere opbevaring selv.

Kosmetisk, er den nye Altair i samme størrelse kabinet som VEGA DAC, herunder et 512×64 pixel OLED display (selv om indholdet er forskellig fra VEGA). Et hovedtelefonstik er placeret på frontpanelet.

Altair, fås i sølv og sort farve.

AURALiC Tesla Platform:

ALTAIR er drevet af AURALiCs proprietære Tesla hardware platform, som omfatter en Quad-Core Coretex-A9 processor, der kører på 1GHz, 1GB DDR3 indbygget hukommelse og 4GB systemlager. Tesla-platformen har en beregningsevne på 25.000 MIPS, mere end nok til at dekode et stort spektrum af lydformater, herunder AAC, AIFF, ALAC, APE, DIFF, DSF,  FLAC, MP3, OGG, WAV, WV og WMA.

AURALiC har valgt denne platform for sin fleksibilitet og langsigtet understøtning. Fremtidige planlagte funktioner omfatter DSD Upsampling, Room Akustisk behandling og MQA understøttelse. Alle disse funktioner kan leveres via automatiske online-opdateringer uden brugerens opmærksomhed.

Femto Master Clock:

Den dual-frekvens Femto Master Clock i ALTAIR er specielt konstrueret og optimeret til dens ESS Sabre DAC chip: med en frekvens til afspilning af musik med en samplingfrekvens, der er multiplum af 44.1K, og en anden for 48K, hvilket gør det muligt for ALTAIR at kunne låse på med højeste clock præcision (svarende til VEGAs “EXACT” tilstand) til enhver tid uden dropouts. Femto Master Clock, er drevet af en 9uV ekstremt lav støj dedikeret strømforsyning, som har en meget lav fase støj. Den har ikke kun en dramatisk lav fasestøj, ved -151dBc / Hz plan, men også et fremragende 100Hz offset støjniveau som er kun -115dBc / Hz. Drevet af en så høj ydeevne clock, kan ALTAIR bringe dig levende musik med naturlige detaljer og solidt lydbillede.

Linear Power Supply:

Med flere og flere DACs ved dette prisinterval som begynder at bruge switching strømforsyninger, insisterer AURALiC  på at bruge højtydene, men dyre Renere-PowerTM lineær strømforsyning teknologi på ALTAIR. Med denne teknologi, bliver støjfyldt vekselstrøm først renset, og DC strøm og støj indenfor og udenfor lyd frekvensen kan reduceres med så meget som 90dB. Den rensede vekselstrøm er derefter født til en høj kvalitets-transformer, med speciel jernkerne bygget til AURALiCs specifikationer samt unikke ledninger for at sikre nul vibrationer og meget lavt støjniveau for at undgå at påvirke det følsomme audio elektriske kredsløb.

I sammenligning med den konventionelle switch mode strømforsyning, der genererer wide-band støj, der er svær at fjerne, har AURALiCs diskrete komponent-baserede strømforsyning til DAC chip analoge kredsløb, et forbløffende lavt støjniveau, der er under 1uV (1uV = 0.000001V) indenfor hele audio båndet, hvilket gør ALTAIR et perfekt værktøj til at genopdage din musik med flere detaljer i den “sidste bit”, som du måske aldrig bemærket før.

Fleksibel Filter-tilstand:

ALTAIR har fire indbyggede filter transportformer, som gør det muligt for brugeren at tilpasse lyden, som den bedst passer personlige præferencer. Disse filter modes kommer fra AURALiCs velkendte Fleksibel Filter tilstand i VEGA

Digital Audio Processoren, indeholder flere digitale filtre, som er optimeret til en tilsvarende samplingfrekvens. Fleksibel Filter tilstand var udviklet under AURALiCs subjektive auditive sans og objektive test af data forholds-modeller, for at optimere lytteoplevelsen for forskellig musik og format. Den “Præcise” mode udviser perfekt in-band ripple og out-band dæmpnings-ydeevne, mens “Smooth” mode er bedre for overordnede nydelse, da det ikke har nogen “pre-ringning” effekt. Den anden af de to tilstande, med navnet “Dynamic” og “Balance” er optimeret til forskellige musikformater.

 

Tekniske specifikationer:

Frekvensgang

20 – 20 KHz, +/- 0.1dB * <0,001%, 20 Hz-20 KHz ved 0dBFS

Dynamic Range

121dB, 20 Hz-20 KHz, A-vægtede

Streaming indgange:

Netværk delt mappe

Intern musik opbevaring **

uPnP / DLNA medieserver

Tidal- og Qobuz streaming

 

Digitale indgange:

1 * USB-enhed til computeren

2 * USB host til opbevaring og DAC

1 * RJ45 Gigabit Ethernet

1 * 802.11b / g / n / ac Tri-Band WiFi

 

Analoge udgange:

1 * Balanceret XLR (udgangsimpedans 10ohm)

1 * Single-ended RCA (udgangsimpedans 50ohm)

1 * 6,35 mm Hovedtelefonstik

Understøttede filtyper

AAC, AIFF, ALAC, APE, DIFF, DSF, FLAC, MP3, OGG, WAV, WV og WMA

 

Understøttede digitale formater:

Alle PCM fra 44.1KS / s til 384KS / s i 32Bit ***

DSD64, DSD128, DSD256 ***

Analog Output Spænding

2 Vrms @ 0dBFS (RCA); 4Vrms @ 0dBFS (XLR)

 

Kontrol Software:

AURALiC Lightning DS til iOS

AURALiC RC-1 fjernbetjening

OpenHome kompatibel software

uPnP AV kompatibel software

 

Device Display:

512×64 pixel OLED Display

 

Strømforbrug:

Afspilning: 35W max.

11”W x 9”D x 2.6”H (33cm x 23cm x 6.5cm)

7,0 pounds (3,2 kg)

 

* Testet under filter mode ‘Præcis’ for alle samplingfrekvenser

** Med valgfri 2,5-tommers harddisk eller SSD installeret

*** 352.8KS / s, 384KS / s og DSD gennem streaming og USB kun

*** 32bit gennem streaming og USB kun